Spesialtilbud

Vinterspesial - Safari, Cape Town og vindistriktet

Sør-Afrika, 9  dager
Fra: NOK.40.740,-

Victoria Falls & Zimbabwe 

...en opplevelse!

De fantastiske Victoriafallene og området rundt elven Zambezi er virkelig et skue for øyet. Noen dager her kombinert med et av våre andre flotte reisemål kan anbefales på det varmeste.

Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket Lozi, og betyr røyken som tordner (Smoke that Thunders).
Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største ved regntidens slutt i mars/april/mai. 

Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855 som kalte opp fossen etter Storbritannias dronning Victoria.

Se vår flotte Afrika brosjyre.

Victoriafallene er Zambias og Zimbabwes største turistattraksjon.
Man kan fly inn fra bl.a. Namibia eller fra Johannesburg til Livingstone i Zambia eller Victoria Falls i Zimbabwe.
Og det er en kort kjøretur fra safariopplevelser i f.eks. Botswana.
Victoria Falls kan også besøkes med Rovos Rail, en luksuriøs reise gjennom Sør-Afrika og opp til de flotte fossefallene.

Det er nasjonalparker på Zambia siden, Mosi-oa-Tunya National Park (66 km2) og på Zimbabwe siden, Victoria Falls Nasjonalpark (23 km2).

En svært liten del av Victoriafallene brukes til produksjon av strøm. Kraftverkene er av typen run-of-river, det vil si at de ikke trenger noen demning, men tar vannet direkte fra elven, de påvirker ikke fallene og er heller ikke synlig for den vanlige turist.

Få med deg et besøk til selve fossefallene, et sunset cruise på Zambezi og ikke minst helikoptertur over fossen, dette virkelig er en fantastisk opplevelse og det er da du virkelig får en oversikt over hele området.

Victoria Falls kan kombineres med mange av våre andre reisemål - kontakt oss for forslag og tilbud.
Perfekt som kombinasjon med andre nasjonalparker i Zimbabwe, eller som en avslutning på turen i Sør-Afrika, Namibia, Botswana eller kanskje før en avslappende badeferie på Seychellene, Mauritius eller i Mosambik. 
Mulighetene er mange! 

Paradisreiser er spesialister med lang erfaring på destinasjonen og vi skreddersyr deres reise i forhold til deres ønsker.
Kontakt oss for tilbud.
 

Åpningstider:
Mandag - fredag
kl. 08.30-16.00
Kontakt oss:
Tlf: 32 24 36 10
post@paradisreiser.no
Travelmarket Interactive