Spesialtilbud

Vinterspesial - Safari, Cape Town og vindistriktet

Sør-Afrika, 9  dager
Fra: NOK.40.740,-

Sør-Afrika 

... en hel verden i et land!

Sjekk vår flotte Afrika brosjyre.

Storslagen natur, rikt dyreliv, flotte strender og mat og vin i verdensklasse er noe av det man kan oppleve i Sør-Afrika – et land man alltid vil tilbake til!
Det er ikke uten grunn at Sør-Afrika beskrives som "en hel verden i ett land." Opplevelsene står i kø, og det finnes noe for enhver smak.

Sør-Afrika kan også kombineres med Dubai, Doha, Oman, Botswana, Victoria Falls, Namibia, Mosambik, Kenya, Mauritius og Seychellene.

Store deler av Sør-Afrika, spesielt de typiske turiststedene, er mer vestlige og moderne enn det man kanskje skulle tro, og infrastrukturen er også deretter; man kan lett ta seg frem på egenhånd med leiebil. I motsetning til mange andre afrikanske land er veiene her godt merket og av god standard i store deler av landet.

Paradisreiser er spesialister med lang erfaring på destinasjonen og vi skreddersyr deres reise i forhold til deres ønsker. Vi tilbyr gode priser, topp service og kunnskap.
Kontakt oss for uforpliktende tilbud!
 
Ansvarlig turisme: Paradisreiser har stort fokus på ansvarlig turisme på våre destinasjoner, - i Sør-Afrika jobber vi derfor sammen med en partner som er meget engasjert i forbindelse med dette temaet. Ansvarlig turisme betyr blant annet å hjelpe lokalbefolkningen til bedre levekår ved bruk av inntekter fra turismen, samtidig som naturressurser og lokal kultur ivaretas på best mulig måte. Det er først når lokalbefolkningen nyter godt av turismen, i form av jobb og inntekt, at vi vil få en bevaringsverdig turistnæring. I tillegg til de vanlige turiststedene kan vi tilby spennende reiser til lokale landsbyer hvor man virkelig får oppleve varmen, smilene, optimismen og hjelpsomheten som råder blant folk.

Hovedstad: Pretoria

Innbyggere: ca. 45,7 millioner 

Språk: 11 offisielle språk hvorav engelsk er utbredt og brukes administrativt. 

Klima: Vinter og sommer er motsatt av våre sesonger da Sør-Afrika ligger på den sydlige halvkule. Klimaet varierer i ulike deler av landet. Sørkysten har klima omtrent som middelhavet med kjølig og regnfull vinter, om sommeren er det tørt og varmt. Kystområdene i øst har subtropisk klima med en mild og tørr vinter og med sommer som er varmere og mer regnfull.

Tidsforskjell: I perioden oktober til mars ligger Sør-Afrika en time foran norsk tid. I perioden mars – oktober vil det ikke være tidsforskjell fra Norge.

Valuta: Sørafrikansk Rand (ZAR)

Pass/Visum: Ingen krav om visum for norske borgere, men passet må være gyldig i minst seks måneder etter besøket er avsluttet og må inneholde minst tre blanke sider.

Noe av det man kan oppleve i Sør-Afrika:
- Cape Town med det hyggelige Waterfront området
- Table Mountain – vandretur eller taubane til toppen
- Helikoptertur over Cape Town og Table Mountain
- Robben Island – hvor Nelson Mandela satt fengslet
- Besøk til townships
- Kapp Det Gode Håp
- Pingvinkoloni i Simons Town
- Besøk i lokale landsbyer og ta del i dagliglivet
- Besøk på Sør-Afrikas velkjente vingårder med gourmetmat og god vin.
- Hvalsafari
- Garden Route – kyststrekningen mellom Cape Town og Port Elizabeth
- Cango Wildlife Ranch – avlsprosjekt for truede dyrearter.
- Cango Caves – kalksteinsgrotter
- Strutsefarmer
- Vandreturer i flott og dramatisk landskap
- Fjellklatring
- Fulgetitting
- Safari – jakten på ”The Big Five”
- Golf
- Rideturer
- Rafting
- Dykking med hvithai
- Verdens høyeste strikkhopp fra Bloukrans Bridge (216 m)
- Rovos Rail – en av verdens mest luksuriøse togreiser

Provinser
Det finnes til sammen ni provinser i Sør Afrika. De mest attraktive for turister er:
Western Cape - Cape Town, Kapp det Gode Håp, Garden Route, Simons Town og vinområdene. Temperaturer på ca. 15-30 grader om sommeren, og ca. 10-20 grader om vinteren. Noe varmere i innlandet.

Eastern Cape – Port Elizabeth, Tsitsikamma Nasjonalpark, malariafrie safariparker, sol og bad. Noe mildere klima enn i Western Cape.

KwaZulu-Natal - Durban, badeferie, Drakensberg-fjellene, safari, Greater St. Lucia Wetland Park, tradisjonell kultur: Zulu-folket. Subtropisk klima med temperaturer på ca. 15-25 grader om vinteren og ca. 20-30 grader om sommeren.

Mpumalanga og Limpopo – Krügerparken og en rekke andre naturparker, Blyde River Canyon, Pilgrim’s Rest (gammel gullgraverby), hulemalerier og arkeologiske utgravninger fra steinalderen. Temperaturer ned til ca. 10 grader på det kaldeste (juni/juli), og opp til ca. 40 grader på det varmeste (desember/januar).
Åpningstider:
Mandag - fredag
kl. 08.30-16.00
Kontakt oss:
Tlf: 32 24 36 10
post@paradisreiser.no
Travelmarket Interactive