Spesialtilbud

Delhi, Jaipur og Agra inkl. Holi Festival

India, 8  dager
Fra: NOK.14.890,-

Delhi, Agra med Taj Mahal, tigersafari, Jaipur

India, 8  dager
Fra: NOK.14.900,-

India 

India har utrolig mye å by på enten man er opptatt av historie, arkitektur, kultur, shopping, naturopplevelser, dyreliv eller om man rett og slett bare ønsker å koble av med sol og bad på en av kystens vakre strender.

Det første møtet med India er et kultursjokk for de fleste da man blir kastet inn i et kaos av mennesker, biler, sykler, kyr, falleferdige hus og midt oppe i det hele finner man en rekke fantastiske byggverk fra Indias storhetstid. Man kan ikke unngå å bli fasinert av dette landet!For førstegangsreisende til India kan vi anbefale Indias Gyldne Triangel eller Kerala. Det kan være litt overveldende å ta seg rundt på egenhånd, derfor tilbyr vi et opplegg med privatsjåfør som følger dere gjennom hele rundreisen og dyktige, lokale guider ved severdighetene. Vi legger stor vekt på trygghet og god oppfølging hele veien. 

Rundreisene som vi presenterer her er kun et lite utvalg av hva vi kan tilby i India. India kan kombineres med Dubai, Doha og Maldivene.
Vi kan tilby reiser for både enslige, par, familier, gruppereiser og firmaturer.

Paradisreiser er spesialister med lang erfaring på destinasjonen og vi skreddersyr deres reise i forhold til deres ønsker. Vi tilbyr gode priser, topp service og kunnskap. Kontakt oss for uforpliktende tilbud!


Hovedstad: New Delhi

Innbyggere: ca. 1 milliard

Språk: Offisielle språk er hindi og engelsk. I tillegg finnes en rekke andre regionale språk.

Klima: Oktober – april er høysesong, og den mest behagelige tiden å reise, litt avhengig av hvilken del av India man besøker. Moonsun er i perioden mai/juni – august/september, med høy luftfuktighet og temperaturer opp i mot 40-45 grader og mye nedbør.

Tidsforskjell: India ligger 4,5 timer foran oss om vinteren, og 3,5 timer om sommeren.

Valuta: Lokal valuta er Rupees (INR)

Prisnivå: Svært hyggelig prisnivå, langt under norske priser. Regn med høyere prisnivå på de store flotte hotellene.

Pass/Visum: Norske statsborgere må kjøpe visum elektronisk på forhånd. Andre statsborgere må sjekke med ambassaden om de kan benytte e-visum eller ikke. 

Helse: Ingen vaksinasjon er påkrevd for reise til India. I enkelte områder finnes det malaria. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for anbefalinger i god tid før avreise. Renslighet i India er ikke som vi er vant til her hjemme, og for å være godt rustet mot sykdom som følge av dårlig håndhygiene anbefaler vi å ta med desinfiserende våtservietter / flytende anti-bac hjemmefra.

Drikkevann: Vannet i springen bør ikke drikkes. Vann på flasker er billig og lett tilgjengelig de fleste steder. For å være på den sikre siden bør man også pusse tenner med rent flaskevann.

Biltrafikk: Det sies at hvis man kan kjøre bil i India, kan man kjøre hvor som helst i verden. Trafikken i India er meget uvant for oss som er vant til våre trafikkregler og kjøremønster. Her er det tuting som gjelder, og man kjører der hvor det finnes plass til bilen uavhengig av kjørefelt. Leiebil uten lokal sjåfør er ikke å anbefale. Man bør også unngå kjøring på kvelden/natten da lys er mangelvare på veiene og også på mange kjøretøy. Standarden på veiene varierer veldig. Ute på landsbygda er veiene smale, svingete og i dårlig stand, men i områdene rundt de største byene er veiene generelt sett i god stand med flere felter og midtrabatt.

Elektrisitet: 220 volt, 50 Hz.Ta med engelsk adapter med 3 plugger.

Hvordan oppfører jeg meg i India?
Det er alltid viktig at man, som turist, tar hensyn til den lokale kulturen. I India finnes det et mangfold av religioner, og noen er strengere enn andre. For å unngå ubehageligheter bør man alltid ha på seg noe som dekker skuldre og knær når man ferdes blant lokalbefolkningen. Ved besøk til Indias mange hellige steder, bl.a. moskèene, kreves det at skuldre og knær er tildekket. Når det gjelder fotografering bør man spørre om lov før man tar bilde av lokalbefolkningen. Det er ikke alle som setter pris på å bli fotografert. I forbindelse med enkelte monumenter må man betale kamera-avgift for å få lov til å fotografere.

Tips: Det er vanlig å gi tips for det meste i India, så man bør alltid ha med seg noen småsedler i lommen. Det er vanlig å gi tips til servitører, bagasjebærere, sjåfører og guider da disse stort sett lever på det de får fra turistene.
Åpningstider:
Mandag - fredag
kl. 08.30-16.00
Kontakt oss:
Tlf: 32 24 36 10
post@paradisreiser.no
Travelmarket Interactive